Hírek, érdekességek, információk a nagyvilágból, információs anyagok, dokumentumok.

A 2019. évi Bölcsődék Napjával kapcsolatosan a Magyar Államkincstár Szociális Ellátások Főosztálya tájékoztatást adott ki.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által működtetett, a nap 24 órájában ingyenesen hívható Gyermekvédelmi Hívószám megváltozott.

Az Alkotmánybíróság elutasította a Kúria ítélete alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló alkotmányjogi panaszt. Az alkotmányjogi panasz alapjául szolgáló ügyben a kötelező védőoltás beadatását a szülők megtagadták, emiatt hatósági eljárás indult ellenük.

Közlemény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (Szt.) 58/A. § (2f) bekezdése szerinti egyedi befogadási kérelmek benyújtásának időpontjáról.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt adott ki a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (Szt.) 58/A. § (2c) bekezdés b) pontjához kapcsolódóan.

A Magyar Államkincstár Szociális Ellátások Főosztálya tájékoztatást adott ki a népkonyha szolgáltatást érintően a jelentési kötelezettségről.

A Szociális Ágazati Portálon megjelent a 2019. évi, rendelkezésre álló kapacitással kapcsolatos közlemény.

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 65/E. § (3) bekezdése alapján a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkár 2019. január 10-én 20 órától kiadta a vörös kód figyelmeztetést az Észak-magyarországi és az Észak-alföldi régióban.

Kétéves megállapodás született a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának ülésén, aminek értelmében 2019-ben 8 százalékkal, 2020-ban szintén 8 százalékkal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege, a bérajánlás mértékét mindkét évre 8 százalékos mértékben határozta meg a testület.

A Magyar Államkincstár Szociális Ellátások Főosztálya tájékoztatást adott ki a szociális munka napjához, illetve a hétvégi munkanap-áthelyezéshez kapcsolódó jelentési kötelezettség teljesítéséről.