Hírek, érdekességek, információk a nagyvilágból, információs anyagok, dokumentumok.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. június 14-én közleményt adott ki a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2019. évi befogadható kapacitásairól.

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 65/E. § (3) bekezdése alapján a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkár 2019. június 12. 15.00 órától 2019. június 16. 24.00 óráig kiadta a vörös kód figyelmeztetést országosan.

Az Igénybevevői Nyilvántartásban kibővült az információs felület abban az esetben, ha az igénybevevő adott napon egyidejűleg több olyan szolgáltatással kapcsolatos napi jelentésben is feltüntetésre kerül, amelyek esetében az állami támogatás szempontjából történő figyelembevételt jogszabály kizárja, vagyis „ütközésre” kerül sor.

Rövid összefoglaló a 2019. június 4-én benyújtott, T/6322. számú Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslatban a szociális alapszolgáltatásokat érintő változásokról.

A 2019. évi Bölcsődék Napjával kapcsolatosan a Magyar Államkincstár Szociális Ellátások Főosztálya tájékoztatást adott ki.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által működtetett, a nap 24 órájában ingyenesen hívható Gyermekvédelmi Hívószám megváltozott.

Az Alkotmánybíróság elutasította a Kúria ítélete alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló alkotmányjogi panaszt. Az alkotmányjogi panasz alapjául szolgáló ügyben a kötelező védőoltás beadatását a szülők megtagadták, emiatt hatósági eljárás indult ellenük.

Közlemény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (Szt.) 58/A. § (2f) bekezdése szerinti egyedi befogadási kérelmek benyújtásának időpontjáról.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt adott ki a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (Szt.) 58/A. § (2c) bekezdés b) pontjához kapcsolódóan.

A Magyar Államkincstár Szociális Ellátások Főosztálya tájékoztatást adott ki a népkonyha szolgáltatást érintően a jelentési kötelezettségről.