Pályázati információk, felhívások, eredmények.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2019. november 7-én döntött több, hajléktalan személyek ellátásával kapcsolatos közzétett felhívásra beérkezett pályázatok támogatásáról, összesen 382,4 millió forint értékben.

A kormány 43,4 milliárd forintos keretösszegű pályázatot írt ki a megváltozott munkaképességű, köztük a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásának elősegítésére a következő évre.

„Tudom, hogy van jogom! 2019” Egymásra figyelve című képzőművészeti, vers-prózaíró pályázat a szociális ellátásban részesülők számára kerül meghirdetésre. A pályázat célja annak bemutatása, miként értelmezik, és hogyan jelenítik meg a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézményi ellátást igénybe vevő ellátottak a szociális helyzetükre, egészségi és mentális állapotukra tekintettel a szociális intézmény által biztosított teljes körű ellátást, mint ellátotti jogot.

A Belügyminisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására. A támogatási keretösszeg két pályázati komponensre összesen 50 millió forint.

A 2019. évi „Innovatív Szociális Szolgáltató Szervezete Díj” pályázat célja a kiemelkedően innovatív tevékenységet végző szervezetek elismerése és a figyelem felhívása szociális ágazatban megvalósuló sokrétű szociális innovációra.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság honlapján elérhető  a tanoda szolgáltatást működtető szolgáltatók befogadására és állami támogatására vonatkozó pályázat eredménye.

Az Emberi Erőforrások Minisztere a támogató szolgáltatás és a közösségi ellátások finanszírozásának rendjéről szóló 191/2008. (VII. 30.) Korm. rendelet alapján pályázatot hirdet családok átmeneti otthona által működtetett krízisközpont, valamint Biztos Kezdet Gyerekház befogadására és állami támogatására.

Közzétételre kerültek a kábítószerügyi pályázatokkal kapcsolatos döntések. A pályázat 4 fő kategóriában került kiírásra.

Megjelent a  pályázati felhívás az utcai szociális munkát, illetve családok átmeneti otthona által működtetett krízisközpontot és titkos menedékházat működtető és befogadott szolgáltatók feltételeinek fejlesztésére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2018-án közzétette a fejlesztő foglalkoztatás 2019. évi finanszírozási időszakra vonatkozó működési támogatásról szóló döntését.