Szakmai könyvek, tanulmányok, cikkek és honlapok ajánlói, recenziók és összefoglalók, illetve néhány hasznos letölthető dokumentum.

Hírek, írások, gondolatok és vélemények a szociális területről, szociális problémákról, havi gyűjtésben...

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Támogatáskezelő Főosztálya az Emberi Erőforrások Minisztériumának jóváhagyása mellett összeállította tájékoztatóját a fejlesztő foglalkoztatást végző pályázati úton finanszírozott fenntartók részére.

A KENYSZI-TEVADMIN oldalon elérhető a KENYSZI leálláshoz kapcsolódó adatszolgáltatásról szóló felhasználó útmutató, mely tartalmazza a kihirdetett veszélyhelyzetből eredő speciális tudnivalókat a KENYSZI jelentési kötelezettséget érintően.

2020. március 22-én megjelent az EMMI Útmutató a koronavírus terjedésének megelőzésére és a kockázatok csökkentésére szociális szakosított, gyermek átmeneti, gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézmények és javítóintézetek részére.

2020. március 21-én megjelent az EMMI útmutatója a koronavírus terjedésének megelőzésére és a kockázatok csökkentésére gyermekek napközbeni ellátása körében bölcsődei ellátásra vonatkozóan.

2020. március 20-án megjelent az EMMI tájékoztatója a szociális és gyermekjóléti szolgáltatásokat érintő 2020. évi jogszabály-módosításokról.

2020. március 20-án megjelent az EMMI útmutatója a koronavírus terjedésének megelőzésére és a kockázatok csökkentésére a család- és gyermekjóléti szolgáltatást nyújtók részére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2019. március 19-én közzétett útmutatóval segíti az Országos Tisztifőorvos március 8-án látogatási tilalom tárgyában kiadott, és az azt kiegészítő március 17-én kiadott határozatainak betartását. Frissítés: 2020. március 22.

2020. március 18-án megjelent az EMMI Útmutató a koronavírus terjedésének megelőzésére és a kockázatok csökkentésére a szociális alapszolgáltatásokban címet viselő tájékoztatója.

Az Európai adatvédelmi jogi kézikönyv összefoglalja az Európai Unió (EU) és az Európa Tanács által meghatározott jogi előírásokat az adatvédelemhez kapcsolódóan.