A Magyar Közlöny 2017. évi 82. számában (2017. június 7.) megjelent 123/2017. (VI. 7.) Korm. rendelet az egyházi és nem állami szociális fenntartóknál dolgozók részére a 2017. évben kifizetésre kerülő minimálbér és garantált bérminimum támogatásáról.

A kormányrendelet tartalmazza a támogatás igénylésével kapcsolatos szabályokat, az ahhoz szükséges intézkedéseket, illetve az azokhoz kapcsolódó határidőket – ezek maradéktalan betartása szükséges ahhoz, hogy az érintett fenntartók részére a támogatás megfelelően folyósításra kerüljön.

 

Az alapbérhez nyújtott támogatás havi összege (Ft/fő)Változás az állami támogatás folyósításának ütemezésében

Az Átr. 33. § (1) bekezdése helyébe a módosítás alapján a következő rendelkezés lép:

„Az igazgatóság a fenntartó részére 2017. év február, március, április, május, június és július hónapban a támogatást megállapító határozatban foglalt, az adott hónapra vonatkozó működési támogatási összegen felül, annak 50%-át előzetesen folyósítja. Az igazgatóság a 2017. február–július hónapokban előzetesen folyósított támogatási összeget havi egyenlő részletekben a 2017. augusztus–december hónapokban folyósítandó támogatási összegből vonja le.”

A rendelkezés értelmében a korábban, február-május hónapra megállapított, előrehozott finanszírozás helyett további két hónapban, júniusban és júliusban is az egy hónapra eső támogatás 50%-val emelt összeg kerül folyósításra, mely az augusztus-december időszak támogatási összegéből kerül levonásra. Mivel júliusig az éves támogatási összeg 83%-a kifzetésre kerül, az auguusztus-december időszakban az egy hónapra eső támogatás 40%-a kerülhet kifizetésre.

 

Folyósítás ütemezése a módosított Átr. rendelkezéseinek megfelelően (100 = éves támogatás egy hónapra eső összege)

A folyósítás teljesülése a módosított Átr. rendelkezéseinek megfelelően az időarányos finanszírozással összevetve (100 = éves teljes támogatás)

 

Részletek

123/2017. (VI. 7.) Korm. rendelet az egyházi és nem állami szociális fenntartóknál dolgozók részére a 2017. évben kifizetésre kerülő minimálbér és garantált bérminimum támogatásáról

Magyar Közlöny, 2017. évi 82. szám (2017. június 7.)

KÖZLÖNY LETÖLTÉSE

 

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások megtekintéseClose Comments

Leave a comment