A Kormányportálon olvasható a bölcsődei dajka, a bölcsődei szolgáltatást nyújtó személy és a napközbeni gyermekfelügyelet szolgáltatást nyújtó személy képzésének szakmai és vizsgakövetelményeiről, illetve egyes miniszteri rendeleteknek a gyermekek napközbeni ellátásával, valamint az örökbefogadásra való felkészítéssel kapcsolatos módosításáról szóló miniszteri rendelet tervezete.

Az első miniszteri rendelet tervezete egyes, a gyermekek napközbeni ellátása területén ellátható munkakörökhöz kapcsolódó képzésekről rendelkezik. Így a bölcsődei dajka, a munkahelyi bölcsődében, illetve a családi bölcsődében szolgáltatást nyújtó személy, valamint a napközbeni gyermekfelügyeletet biztosító  személy  részére  szervezett  tanfolyamok  tekintetében  tartalmaz  részletes szabályozást.

A második miniszteri  rendelet  tervezet a  gyermekek  napközbeni ellátása  rendszerének  átalakításához  kapcsolódó  egyes  miniszteri  rendeletek módosítását; az örökbefogadás előtti tanácsadásra és az örökbefogadói tanfolyamra vonatkozó szabályozás  átalakítását; továbbá a  sajátos  nevelési  igényű  gyermek  fogalmának változásával,  valamint a gyermekek napközbeni ellátása területén egyes munkakörökben bevezetett képesítési  előírásokkal kapcsolatosan  szükségessé  vált módosításokat tartalmazza.

 

A bölcsődei dajka, a bölcsődei szolgáltatást nyújtó személy és a napközbeni gyermekfelügyelet szolgáltatást nyújtó személy képzésének szakmai és vizsgakövetelményeiről, valamint egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló előterjesztés tervezet

 

Véleményezési határidő: 2017. április 10.

 

Forrás: Kormany.hu

Hozzászólások megtekintéseClose Comments

Leave a comment