2021. július 22-én este kihirdették a felsőoktatási felvételi adatait. Nézzük, hogy állunk a szociális területen.

A korábbi években bemutattuk, hogy csökkent a szociális terület iránti érdeklődés. A 2021. év megítélése alapvetően a viszonyítási ponttól függ: az előző évi negatív rekordhoz képest javulás látszik, de a korábbi évek trendjeit tekintve legjobb esetben a stabilnak nevezhető a helyzet.

2021-ben a szociális munka alap képzésre 825 jelentkező volt, ebből első helyen 406 fő, nappali képzésre 381 fő jelentkezett. Az előző évhez képest az összes jelentkezőket tekintve emelkedés történt, az első helyen megjelölők esetében nincs változás. A szociálpedagógia szakon az összes jelentkezők száma 958 volt, első helyként 362 jelentkező jelölte meg a szakot, nappali képzésre 381 fő jelentkezett. Itt az összes jelentkező és az első helyen jelentkezők száma is jelentősen emelkedett, úgy tűnik, nő az érdeklődés a szak iránt. Összességében még mindig a szociológia a legnépszerűbb szakirány, a jelentkezők száma elérte az 1 600-at, első helyen 509 jelölték meg a szakot.

A mesterképzéseket nézve némi javulás látszik, a szociális munka esetében is volt némi „regeneráció” a jelentkezési görbében és itt is a szociálpedagógia népszerűsége emelkedett jelentősen. A többi szociális szakágnál (szociálpolitika, szociológia) a jelentkezések száma stagnál vagy minimálisan emelkedett.

 

 Forrás: Felvi.hu

 

 

Hozzászólások megtekintéseClose Comments

Leave a comment