A Napi SzocOkos rövid leírásokat tartalmaz egy-egy fontos kérdés, probléma kapcsán. A cikkek az oldalt szerkesztő szakemberek által kerültek összeállításra, az itt olvasható információk felhasználása saját felelősségre történik.

A COVID-19 koronavírus járvány 2022. évi, szociális ágazatot érintő intézkedések, útmutatók és egyéb hasznos információk. Frissítve: 2022. január 21.

A támogató szolgálatok finanszírozás „történeti távlatokban” is vizsgálható, hiszen 2003 óta működő rendszerről van szó. A szolgáltatás szociális ellátórendszeren belüli működése három fő korszakra osztható.

A finanszírozásról szóló rovatunk első a család- és gyermekjóléti szolgáltatás, ezen belül pedig a szolgálatok és központok támogatási rendszerét nézzük meg, szerkezetileg, összegszerűen, illetve a rendszer működésének sajátosságait illetően.

 

A 2022-es költségvetési törvényhez kapcsolódóan indítanék egy újabb sorozatot, amiben az egyes szolgáltatások finanszírozását tekinteném át, szerkezetileg, az összegek változásaival és az egyes finanszírozási megközelítések tanulságaival együtt.

A család- és gyermekjóléti szolgálatok és -központok fontos éves eseménye a gyermekvédelmi tanácskozás, amit minden év február 28-áig kell megszervezni. A koronavírus járványhelyzet miatt ez a rendezvény sok helyen az online térbe kényszerül.

Csatoltan letölthető a munkáltatói igazolás pdf és word (docx) formátumban.

Az Adatvédelmi Hatóság friss tájékoztatót tett közzé, amelyben a diagnosztikai eszközök alkalmazásának adatvédelmi vonatkozásait vizsgálja a jelenlegi egészségügyi válsághelyzetben.

A COVID-19 koronavírus járvány második és harmadik hullámához kapcsolódó, szociális ágazatot érintő intézkedések. Frissítve: 2021. december 27.

A COVID-19 koronavírus járvánnyal kapcsolatban napi szinten jelennek meg újabb és újabb információk, tájékoztatók. A szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi ágazat kapcsán is számos kérdés merül(t) fel, amikre várjuk, keressük a válaszokat. A következő cikkben tematikusan rendezve összegyűjtjük azokat az információkat, amik rendelkezésre állnak. Frissítés: 2020.07.07. (v23)

2020. január 1-től változott a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról szóló 29/1993. (II. 17.) Korm. rendeletben (Tr.) a bentlakásos intézmények térítési díjára vonatkozó rendelkezés.