Családi tudakozó - Szociális tájékoztatás, tanácsadás

A Családi tudakozó oldalon hasznos információkat és segítséget kap a családokat érintő olyan fontos kérdésekben, mint a gyermekek után járó ellátások, a családi adókedvezmény, a tanévkezdéshez kapcsolódó támogatások, az örökbefogadás, a lakásépítési támogatás, a szociális ellátások, a nyugdíjrendszer, a megváltozott munkaképességűek ellátásai, a fogyatékossághoz és egészségkárosodáshoz kötődő ellátások és szolgáltatások vagy a vonatkozó jogszabályok.

 

Családbarát Ország

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. komplex családpolitikai, nőpolitikai, idősügyi és gyermekjóléti szakmai feladatok és folyamatok tervezését, megvalósítását végzi. Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat működtetésével aktív segítséget nyújt a kapcsolati erőszak miatt beállt krízishelyzet kezelésében, valamint az emberkereskedelem áldozatainak segítésében.

 

EfiPortál

"Efiportál, ha információra van szüksége" - az Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portál célja, hogy gyakorlati információkat nyújtson szülőknek, érintetteknek és szakembereknek egyaránt a fogyatékosságügy területén. A honlap létrehozása során fontos szempont volt egy teljes körű akadálymentesség.

Szociális Ágazati Portál

Az állam fenntartói feladatainak ellátására a Kormány rendeletében kijelölt szerv a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos adatok gyűjtése, rendszerezése és közzététele, valamint a széles körű tájékoztatás érdekében - Szociális Ágazati Portál elnevezéssel - honlapot működtet.

 

 Központi Statisztikai Hivatal

A KSH szakmailag önálló országos szervezet, melynek legfőbb feladatköre az egyes gazdasági és társadalmi adatok gyűjtése, feldolgozása és közzététele.

 

TEIR

Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer (TeIR) honlapja, nyilvános, és regisztrációhoz kötött adatbázisok érhetők el. Működését a 31/2007. (II. 28.) Korm. rendelet szabályozza.

TÁRKI

A TÁRKI kiemelt kutatási területei közé tartozik a társadalmi rétegződés és mobilitás, a munkaerőpiac, a jövedelmi eloszlás, a fogyasztás és életstílus, valamint a társadalmi attitűdök vizsgálata. Eredményeit a Társadalmi riport és a Tárki Európai Társadalmi Jelentés mellett weblapján illetve célzott publikációkban teszi közzé.

OECD

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD) párizsi székhelyű nemzetközi gazdasági szervezet. Hivatalos oldalán számos, társadalom- és szociálpolitikai tárgyú információt is találhatunk.