Országgyűlés

A Parlament oldalán megtalálhatók az Országgyűléssel kapcsolatos közérdekű adatok, az Országgyűlés működésével kapcsolatos szervezeti és működési dokumentumok, valamint a jogalkotással kapcsolatos információk, irományok is. Elérhetők és a honlap segítségével naprakészen követhetők a folyamatban lévő, Országgyűlés hatáskörébe tartozó, benyújtott javaslatok és az azokhoz kapcsolódó nem önálló irományok, háttéranyagok.

 

Magyar Közlöny

A portál Magyarország hivatalos lapjának (Magyar Közlöny, Hivatalos Értesítő) hiteles példányait tartalmazza. A hivatalos lap számára kattintva a lap gyors áttekintését és az abban történő keresést lehetővé tévő megjelenítő nézet érhető el, letöltéshez, nyomtatáshoz a PDF formátumú közlöny javasolt. A keresőben 1998. januárig visszamenőleg érhetők el a közlönyök elektronikus változatai.

 

Nemzeti Jogszabálytár

A Nemzeti Jogszabálytár mindenki számára térítésmentesen igénybe vehető jogszabálykereső szolgáltatás. Adatbázisában lehetőség van a hatályos és korábbi, illetve jövőbeli időállapotoknak megfelelő lekérdezésre is. A felületről elérhető az Önkormányzati Rendelettár, a nemzetközi szerződések egységes szerkezetű szövegének közzétételére a Nemzeti Jogszabálytáron belül, önálló felületen kerül sor.

 

Kormány.hu

A weboldal a magyar kormány hivatalos információs honlapja, amely aktuális híreket, beszámolókat, multimédiás tartalmakat közöl a kormányzat mindenkori tevékenységéről. A fentieken túl a honlap Dokumentumtárában kapnak helyet azok a tartalmak, amelyeknek közlésére törvények vagy rendeletek kötelezik a kormányt, illetve más, az állampolgárok érdeklődésére számot tartó anyagok és dokumentumok is. A dokumentumok keresése történhet szokványos (kulcsszavas) kereséssel, illetve tallózással.

 

Magyarország.hu

A Magyaroszág.hu a kormányzat elektronikus ügyintézésre szolgáló honlapja, az oldalon keresztül számos szakmai ügyet lehet egyszerűen és gyorsan elintézni elektronikus úton. A portálról közvetlenül elérhető az Ügyfélkapu rendszere, a 1818-as kormányzati ügyfélvonal, leírásokat olvashat a magán, és üzleti életet érintő ügytípusokról, valamint hasznos információkat találhat az állami intézmények, önkormányzatok elérhetőségeiről.

 

Kormányhivatalok

A weboldal a fővárosi és megyei kormányhivatalok hivatalos információs honlapja, amely folyamatosan frissülve aktuális híreket, beszámolókat, hirdetményeket, multimédiás tartalmakat közöl a kormányhivatalok mindenkori tevékenységéről. A fentieken túl a honlap Dokumentumtárában kapnak helyet azok a tartalmak, amelyeknek közlésére törvények vagy rendeletek kötelezik a kormányhivatalokat, illetve más, az állampolgárok érdeklődésére számot tartó anyagok és dokumentumok is.

 

Kormányablakok

Az első kormányablakok 2011-ben kezdték meg működésüket, de cél a kormányablakok országos hálózatának a kialakítása. Az állampolgárok a kormányablakokban jelenleg több, mint 1500 féle ügykört intézhetnek, kezdeményezhetnek, illetve kaphatnak tájékoztatást az eljárás menetéről. A Kormányablakok célja, hogy országos hálózatként biztosítsák a magas színvonalú, integrált egyablakos ügyfélkiszolgálás lehetőségét minden állampolgár számára.

Önkéntes portál

A kormány az önkéntes tevékenység koordinációjának segítése érdekében hozta létre az onkentes.gov.hu portált, amely összehozza egymással az önkénteseket és a segítséget kérőket és híreivel, információval támogatja az önkéntesség megvalósulását.

Emberi jogi munkacsoport

Az Emberi Jogi Munkacsoport fő feladata, hogy figyelemmel kísérje az emberi jogok érvényesülését Magyarországon, konzultációt folytasson a civil szervezetekkel, érdekképviseleti és szakmai szervezetekkel, valamint alkotmányos szervekkel, emellett pedig elősegítse az emberi jogok magyarországi érvényesülésével kapcsolatos szakmai kommunikációt.

Magyar Államkincstár - Társadalombiztosítás és Családtámogatás

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 2017. november 1-jétől beolvadt a Magyar Államkincstárba. A beolvadás következtében 2017. november 1-jétől már a Magyar Államkincstár jár el központi nyugdíjbiztosítási szervként, központi családtámogatási szervként, szociális hatóságként és egészségbiztosítási szervként a számára meghatározott feladatok tekintetében, valamint folyósítja a társadalombiztosítás keretein belül megállapított ellátásokat. Az Államkincstár kezelésébe kerültek a Szociális Információs Rendszerek is.