A Központi Statisztikai Hivatal rendszeresen tesz közzé szociális területhez kapcsolódó elemzéseket, rövid összefoglalókat. A 2017. év első felében elején megjelent dokumentumokból válogattunk néhány érdekes, társadalmi kérdésekkel foglalkozó, szociális területen dolgozók számára információkat nyújtó írást.

Miből élünk? – A háztartások pénzügyei

A kiadvány célja, hogy bemutassa a Miből élünk? című, a háztartások pénzügyeire és fogyasztására vonatkozó európai adatfelvétel második hullámának magyarországi eredményeit. A 2014 októbere és decembere között végrehajtott adatfelvétel volt az első olyan adatgyűjtés Magyarországon, aminek célja, hogy a háztartások vagyoni helyzetét közvetlenül a háztartásoktól gyűjtött információk alapján mérje fel. Megjelent: 2017. január.

Miből élünk? – A háztartások pénzügyei

 

Az egészségügyi kiadások alakulása Magyarországon, 2010–2015

A kiadvány a hazai egészségügyi finanszírozás főbb mutatóit, változásnak trendjeit mutatja be, összevetve a nemzetközi változásokkal. Megjelent: 2017. március.

Az egészségügyi kiadások alakulása Magyarországon, 2010–2015

 

Mikrocenzus 2016 – A népesség és a lakások jellemzői.

A Központi Statisztikai Hivatal 2016 október-novemberében a háztartások 10%-os mintáján mikrocenzust hajtott végre. A „kis népszámlálás” során az ország 2148 településén mintegy 440 ezer háztartást kerestünk meg, hogy információt gyűjtsünk társadalmunk aktuális jellemzőiről. Az összefoglalóban hazánk lakosságának legfontosabb demográfiai, iskolázottsági, foglalkoztatottsági jellemzői, a háztartások és a családok életkörülményei, a lakásállomány helyzete olvasható. Megjelent: 2017.

Mikrocenzus 2016 – A népesség és a lakások jellemzői.

Kiadvány információs oldala a KSH honlapján

 

Magyarország 2016

Kiadványunkban megtalálja társadalmunk alapvető jellemzőit, köztük a demográfia, munkaerő-piaci viszonyokat, az oktatás helyzetét, az életkörülményekre vonatkozó adatokat. A kiadvány kitér a természeti környezet állapotára és az infrastruktúra legfontosabb elemeire is, megtalálhatók benne a szociális ellátórendszer működésének alapvető adatai. megjelent: 2017

Magyarország 2016

 

Népmozgalom, 2016

A kiadvány a 2016. évi népmozgalommal kapcsolatos statisztikai elemzést tartalmazza, pl. a természetes és tényleges szaporodás, fogyás, születések és halálozások, belföldi illetve nemzetközi vándorlás, halálozási adatok. Megjelent: 2017. április.

Népmozgalom, 2016

Forrás: KSH

 

Hozzászólások megtekintéseClose Comments

Leave a comment