Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere a hideg időre való tekintettel vörös kód riasztási fokozat életbe léptetésről rendelkezett a szociális ellátórendszerben.
.
 
A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 65/E. § (3) bekezdése alapján a Szociális Ügyekért Felelős Államtitkár 2021. január 17. 12.00 órától január 19. 10.00 óráig kiadta a vörös kód figyelmeztetést országosan. Kérjük, hogy az érintett intézmények a vörös kód ideje alatt alkalmazandó eljárásrend alapján eljárni szíveskedjenek.

Ez időtartamban a „Protokoll a Vörös kód kiadásával összefüggő feladatokról” címú szakmai protokollban foglaltak szerint kötelesek a szociális intézmények és szolgáltatók eljárni.

 

Protokoll a Vörös kód kiadásával összefüggő feladatokról

 
Fülöp Attila államtitkár tájékoztatása szerint a koronavírus járvány miatt elrendelt intézmény-elhagyási tilalom és a járvánnyal kapcsolatos protokollok továbbra is érvényben vannak! Ezzel együtt kell az intézményeknek teljesíteniük a “Vörös kód” miatti feladatait az emberi élet védelme érdekében! Az intézménybe irányított rászorulót elkülönítetten kell elhelyezni a többi lakó egészségének megóvása érdekében, egymással nem érintkezhetnek. Az intézményeknek fokozottan kell figyelniük a járványügyi előírások betartására.
 
 
Forrás: SzÁP
Hozzászólások megtekintéseClose Comments

Leave a comment