A Magyar Közlöny 2020. évi 244. számában (2020. november 11.) megjelent a Kormány 490/2020. (XI. 11.) Korm. rendelete a látássérült személyek számára biztosított elemi rehabilitációs szolgáltatásról.

A Kormány az elemi rehabilitációs szolgáltatással összefüggő módszertani feladatok ellátására, a térítésmentes elemi rehabilitációs szolgáltatás pályázati úton történő támogatásával és a szolgáltatásnyújtás koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátására, valamint a Fot. 21/B. §-a szerinti nyilvántartást vezető szervként a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (a továbbiakban: módszertani központ) jelöli ki. Az állam a módszertani központ feladatainak ellátásához a központi költségvetésből támogatást biztosít.

A rendelet leírja a térítésmentes elemi rehabilitációs szolgáltatás igénybevételének feltételeit, az elemi rehabilitációs szolgáltatás tartalmát, általános, személyi és tárgyi feltételeit, a támogatás szabályait, a módszertani feladatellátás szabályait.

 

A rendelet 2021. január 1-jén lép hatályba.

 

Részletek

490/2020. (XI. 11.) Korm. rendelet a látássérült személyek számára biztosított elemi rehabilitációs szolgáltatásról.
Magyar Közlöny 2020. évi 244. szám (2020. november 11.)

 

Hozzászólások megtekintéseClose Comments

Leave a comment